Sport

CV Wieringermeer pakt punt in Alkmaar

Advertentie:

Slootdorp/Alkmaar – CV Wieringermeer heeft zaterdagmiddag in de vijfde klasse een punt overgehouden aan het treffen met Alcmaria Victrix. De ploeg uit Slootdorp had het zwaar, maar door heel hard te werken en het hoofd koel te houden ging het team van trainer Patrick van Bunderen met 2-2 naar huis.

Alcmaria startte sterk en wist Wieringermeer al snel onder druk te zetten. Van Bunderen: “Door een fout aan onze kant en een mooie aanval van de thuisploeg stond het na 26 minuten al 2-0. Toen ook nog Jeroen Brak met rood moest vertrekken zag het er donker uit.”

In de pauze werden stevige woorden gewisseld en iedereen was ervan overtuigd dat het echt anders moest. De ploeg moest meer lef tonen van de coach. “En dat lukte. Wat betreft lef en energie waren we gelijkwaardig. Door wat meer de lange bal te hanteren werden we vaker gevaarlijk.” In de 65e minuut maakte Thijs Boersma uit een rebound van een schot op de lat de aansluitingstreffer.

Debutant
Daar bleef het niet bij. Twaalf minuten later kon debutant Olivier Dam de gelijkmaker scoren namens CV Wieringermeer. In de laatste minuten werd met hangen en wurgen het punt vastgehouden. “Om op deze manier gelijk te spelen, dat geeft een goed gevoel. Op naar de eerste punten in eigen huis.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button