Cultuur/NatuurHollands Kroon

Kunst en Kippensoep

Adverentie

van EWIJCKSLUIS – Ans Duin exposeert t/m 8 september bij Pension van Ewijcksluis te Ewijcksluis. Haar werken zijn geschilderd in heldere frisse kleuren en vaak ook expressionistisch in felle kleuren. De landschaps- en zeegezichten hebben meestal uitbundige wolkenpartijen, een selectie hiervan ziet u in deze expositie terug.

Een kunstwerk van Ans Duin ontstaat niet zomaar uit het niets. Vaak is hier een gebeurtenis hetzij emotioneel hetzij vrolijk aan vooraf gegaan en dit zet haar aan tot het schilderen en uiten van haar gevoelens op het doek. Kunst is ook het loslaten, het accepteren van het leven in al zijn vormen, verdriet, rouw, vreugde, geboorte, ouderdom. Het schilderen is bij Ans minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat, als zij schildert zoekt haar drang tot scheppen een uitweg en verwerkt zij de opgedane indrukken.

Ans Duin is in 1944 in Krommenie geboren en op jonge leeftijd verhuisd naar Amsterdam. Haar werkzame leven heeft altijd bestaan uit creativiteit zoals mode-ontwerpster, organisatie en verkoop van grote modeshows op cruiseschepen en beurzen. Na 48 zeereizen was het tijd voor een nieuwe uitdaging en startte Ans een modellen- en castingbureau in Amsterdam hetwelk uitgroeide tot 1 van de meest gerenommeerde bureaus van Nederland. Ans is dan ook voor vele mensen geen onbekende door haar bijdragen als gast in t.v.-programma’s om over haar werk als castingdirector te praten.

Na 21 jaar als eigenaar/castingdirector heeft Ans haar bureau om gezondheidsredenen moeten verkopen.  Hoewel dat geen leuke aanleiding was, betekende dit wel dat ze de handen vrij kreeg voor 1 van haar grote passies: schilderen. Haar werk is niet alleen te bewonderen in haar eigen atelier in Almere, maar ook in een aantal galeries waar zij vaste kunstenaar is. Tevens hangen haar schilderijen in de Hiltonhotels verspreid door Europa en haar Amsterdam-schilderijen waren geëxposeerd in het NH-hotel te Amsterdam.

Via haar website www.AnsDuinArt.nl houdt Ans haar publiek op de hoogte van werk, exposities en publicaties.

 


Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button