Hollands KroonPolitiek

Alles draait om ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid

Anna Paulowna – Ontmoeting en verbinding: de centrale thema’s in 2020 tijdens de Week tegen Eenzaamheid die van 1 tot en met 8 oktober duurt. “Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen”, zo staat op de website van gemeente Hollands Kroon te lezen. De insteek van de gemeente is om activiteiten met betrekking tot eenzaamheid en door bewoners georganiseerd te ondersteunen.

De Week tegen Eenzaamheid staat open voor alle inwoners die een activiteit willen bezoeken of wellicht organiseren. Deze week is hét moment om activiteiten op het gebied van eenzaamheid voor het voetlicht te brengen of een speciale actie te houden. De gemeente heeft hiervoor incidentele subsidiemogelijkheden, www.hollandskroonseuitdaging.nl De bedoeling is dat in Hollands Kroon in die eerste week van oktober een week vol activiteiten ontstaat waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen die na deze week het leven op sociaal vlak rijker heeft gemaakt en waardoor minder eenzaamheid zal zijn. “Eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. Samen zijn we één tegen eenzaamheid”, zo meent de gemeente.

Wie een bijdrage wil leveren om deze week tot een succes te maken, vindt op de website www.eentegeneenzaamheid.nl/initiatieven inspirerende initiatieven.

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button