Den Helder

Buitensport voor Vrienden van Vrijwaard

Den Helder – Sinds anderhalve maand verzorgen Team Sportservice-bewegingsconsulenten elke week beweegactiviteiten voor 55-plussers. Speciaal voor Vrienden van stichting Vrijwaard geven ze uiteenlopende beweeglessen op allerlei niveau. “We krijgen hele positieve reacties, maar er zijn nog wel wat plekken vrij”, vertelt Lydia van Noord van Team Sportservice.

Hoe houd je je doelgroep fit en in beweging nu de Vrienden niet binnen mogen sporten? Met die vraag liep Iris Achthoven van stichting Vrijwaard rond. Ze nam contact op met Team Sportservice. Al snel werd beklonken dat de twee buitenlocaties prima geschikt zijn voor de beweeglessen voor de leden van de Vrienden van Vrijwaard.

Veilig sporten staat voorop
Lydia van Noord: “Normaal gesproken sporten ze binnen. Maar dat kan op dit moment niet vanwege corona. Zodoende kwam Iris bij ons terecht. Met de vraag of wij buitensport wilden geven. De Vrienden kunnen gratis meedoen. Het is wel belangrijk dat ze zich eerst aanmelden op de website die in het leven geroepen is om alle buitenactiviteiten veilig te laten verlopen. Wie nog geen lid is van de Vrienden mag de eerste twee keer gratis uitproberen.”

De oefeningen worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Er geldt elke les een maximum van vijftien deelnemers. Wie zich heeft aangemeld krijgt vooraf aan deelname een checklist volgens protocol. Zijn alle vragen met nee beantwoord, dan het is verantwoord om mee te sporten. De lessen zijn steeds op maandag en donderdag van 9:00 tot 9:45 uur in de beweegtuin bij Ten Anker en van 10:15 tot 11:00 uur bij Huis ter Duin aan de Bremstraat.

Aanmelden
Meer over het protocol voor ouderen is te vinden op https://bit.ly/2Bx46fj. Aanmelden kan rechtstreeks via https://bit.ly/31cdiQZ. Meer weten over de Vrienden van Vrijwaard zie https://bit.ly/37QurkD.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button