Noord-Holland

Gezamenlijke oproep burgemeesters: blijf op 1,5 meter!

Regio – De zeventien burgemeesters in Veiligheidsregio Noord-Holland Noord doen een gezamenlijke oproep tot het blijven houden van 1,5 meter afstand en het naleven van de basisregels. Aanleiding voor deze oproep zijn de zorgwekkende cijfers over het aantal COVID-19- besmettingen van de afgelopen weken. Dinsdag 18 augustus liet minister-president Rutte tijdens de persconferentie weten zich zorgen te maken over deze ontwikkeling.

Veel besmettingen ontstaan in de privésfeer. Plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio Jan Nieuwenburg erkent in de oproep van de burgemeesters dat het soms best lastig is om de basisregels aan te houden, “maar ik zie ook dat de meeste mensen echt wel willen. Toch neemt het aantal coronabesmettingen weer toe. Juist thuis blijkt corona nu het meest verspreid te worden. Bij het ontvangen van visite, op verjaardagen of bij feestjes. Familie, vrienden en de eigen omgeving voelen voor veel mensen veilig, maar bedenk wat voor gevolgen het kan hebben als daar het virus rondwaart.” Nieuwenburg geeft aan thuis zelf ook afstand te houden “en ook op de verjaardagen van mijn dochters deze maand”.

Voorkomen lockdown
De burgemeesters roepen inwoners op te helpen besmettingen en een nieuwe lockdown te voorkomen. “Niemand zit erop te wachten dat de horeca weer moet sluiten, of de scholen weer dichtgaan. Zover is het gelukkig nog niet. Hou je aan de basisregels: hou afstand, vermijd drukke plekken, was vaak je handen. En bij klachten: blijf thuis en laat je testen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button