Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon niet geslaagd in doelstelling terugdringen afval

Anna Paulowna – De gemeente Hollands Kroon heeft de doelstelling om in 2020 niet meer dan 100 kilo restafval per inwoner per jaar te produceren niet gehaald. De VANG (Van Afval Naar Grondstof) doelstelling krijgt in het voorjaar van 2021 een nieuw recycleplan met een recycletarief als onderdeel van dit nieuwe plan.

Op deze manier wordt getracht het aantal kilo restafval naar beneden te brengen. Het plan moet nog aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De insteek is om na besluitvorming het nieuwe recycleplan in 2022 in te zetten, waarna het resultaat, minder dan 100 kilo restafval per inwoner, in 2023 meetbaar moet zijn.

Zowel inwoners als maatschappelijke doelgroepen worden bij de uitwerking van het beleid betrokken. Samen met HVC zal dit najaar of volgend voorjaar een inloopavond worden gehouden om de presentatie die in de beeldvormende raadsvergadering is getoond, ook aan inwoners te tonen. De intentie is uiteindelijk om inwoners op een positieve manier tips op maat gaat geven. Ook ideeën van inwoners kunnen op deze avond worden gedeeld. Indien fysiek bij elkaar komen op dat moment nog niet mogelijk is in verband met het coronavirus, wordt het platform denkmee.hollandskroon.nl ingezet.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button