Hollands Kroon

Inwoners Hollands Kroon in finale Open Nederlands Kampioenschap Poker

Hollands Kroon – Vijf inwoners van Hollands Kroon hebben zich geplaatst voor de online finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Het zijn Armand Born en Alex van Duist uit Anna Paulowna, Mike Hof uit Wieringerwerf en Stan en Dyon Scholten uit Slootdorp.

Meer dan 20.000 deelnemers hebben een poging gewaagd de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker) te bereiken. Op 4 en 5 september gaan de 392 spelers die daarin geslaagd zijn de strijd met elkaar aan. Dit jaar op een bijzondere plek, namelijk vanuit hun eigen huiskamer.

“Of misschien wel op een hele andere plek,” lacht organisator Mathijs Jonkers. De finale van het pokerkampioenschap kan dit jaar niet live gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. “1,5 meter afstand bewaren aan een pokertafel van 2,4 meter breed wordt een lastig verhaal met meer dan drie personen. Gelukkig hebben we een online oplossing gevonden om de finale toch door te kunnen laten gaan. Zolang de mensen over internet op hun telefoon beschikken, kunnen zij dus spelen waar ze willen.”

Horeca
Normaal gesproken worden de voorrondes van het ONK Poker gespeeld in horecagelegenheden door het hele land. Denk aan grote zalencentra, maar ook bij de lokale kroeg of voetbalvereniging. “Toen de coronamaatregelen halverwege maart ingevoerd werden moesten alle resterende voorrondes gecanceld worden”, vertelt Jonkers. “Een grote domper voor alle pokerliefhebbers en voor ons als organisatie. Gelukkig wisten we snel te schakelen en organiseerden we een aantal dagen later al de eerste online voorronde via een gratis mobiele app.”

“Het online organiseren van de voorrondes maakte het kampioenschap nog laagdrempeliger om mee te doen, wat resulteerde in veel nieuwe deelnemers”, vervolgt Jonkers. “Het aantal mensen dat zich kwalificeert voor de (halve) finale is afhankelijk van het deelnemersaantal van een voorronde. Dit aantal verviervoudigde waardoor we nu bijna 400 finalisten hebben!” Een ongekend aantal voor het amateurkampioenschap dat nu voor het zesde jaar op rij georganiseerd wordt.

Online finale
De finale vindt vanwege de coronamaatregelen online plaats en duurt door het grote aantal finalisten twee dagen. “We starten vrijdag 4 september om 18.30 uur”, vertelt organisator Jonkers. “Er is de hele avond een livestream te volgen, waarin we live beelden van de online tafels uitzenden voorzien van commentaar. Ook benaderen we de finalisten om live geïnterviewd te worden. De finalisten zitten thuis op de bank te spelen, maar op deze manier hopen we tijdens deze bijzondere finale toch zoveel mogelijk beleving te creëren.”

Vlak voor middernacht wordt de finale gepauzeerd om deze op zaterdag 5 september om 18.30 uur te hervatten. De nieuwe pokerkampioen van Nederland is naar verwachting rond 23.45 uur bekend. Liefhebbers kunnen de finale live volgen op onkpoker.nl/live.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button