Cultuur/NatuurUitgaan

Online naar Krakau

Den Helder – Liefhebbers kunnen online op reis naar Krakau. De deelnemers van dit virtuele bezoek worden persoonlijk rondgeleid door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend en maken kennis met de monumenten en de wijken van Krakau en genieten van de onbekende, maar prachtige schilderijen en glas-in-loodramen van de kunstenaars die rond 1900 in Krakau actief waren.

De populairste reisbestemming in Polen is zonder meer Krakau. De oude hoofdstad van het land ligt er ogenschijnlijk hetzelfde bij als vijf eeuwen geleden. Een pittoresk paleis met om de hoek een kathedraal domineert vanaf een rots de bocht van de rivier Weichsel. Een weids marktplein met de oude lakenhal en de Mariakerk nodigt uit tot flaneren, net als het prachtige park Planty dat op de plaats van de oude stadsmuren is aangelegd. De Joodse wijk in Kazimierz ziet er op het eerste gezicht net zo volks uit als altijd.

De online lezing start donderdag 3 september om 19:30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Toegangskaarten zijn voor vijf Euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button