Kop van Noord-Holland

Flinke daling WW-uitkeringen in de Noordkop

Kop van Noord-Holland – Juli was een goede maand voor de werkzoekenden in de Noordkop, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV. In alle vier de Noordkopgemeenten daalde het aantal inwoners met een WW-uitkering. Texel was, zoals valt te verwachten in de zomermaanden, de grote koploper.

In geheel Noord-Holland Noord daalde het aantal uitkeringen met 7,1 procent naar 7.612. Ten opzichte van vorig jaar keerde UWV in noordelijk Noord-Holland 20% minder WW-uitkeringen uit. Vooral in de horeca was de afname van het aantal WW-uitkeringen in juli groot. In Noord-Holland Noord daalde de WW in deze sector met 22,1%. Naast de horeca liep ook in de detailhandel en bij uitzendbedrijven het aantal WW-uitkeringen in juli sterk terug.

Het aantal WW-uitkeringen op Texel daalde vorige maand met 22,5 procent. In Hollands Kroon was de daling 11,7 procent, in Schagen 11 en in Den Helder 7,7 procent.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button