112Hollands Kroon

Geen nood: Potentiële criminelen blijken inspecteurs van Wooncompagnie

Kolhorn – De waarschuwing die de gemeente Hollands Kroon op social media plaatste over drie potentiële criminelen die zich voordeden als inspecteurs blijkt onjuist te zijn geweest: Uit navraag door het Noordhollands Dagblad blijkt dat de mannen wel degelijk als onderaannemer werkzaam zijn voor de Wooncompagnie.

Het bericht op de Facebook pagina van de gemeente Hollands Kroon heeft meer dan 100 reacties en is bijna 2.000 keer gedeeld. Veel inwoners hebben de mannen gespot, zowel in Kolhorn, Middenmeer, Wieringerwaard en Wieringerwerf. Een aantal bezorgde inwoners heeft ook contact opgenomen met de Wooncompagnie en de gemeente. Een enkele inwoner laat weten dat de Wooncompagnie aangeeft dat de mannen wel degelijk voor hen aan het werk zijn, maar de gemeente ontkent dit vervolgens.

Nu blijkt dit toch wel het geval te zijn: “Het zijn inderdaad dakinspecteurs die voor Wooncompagnie aan het werk zijn. We hebben het bedrijf Consolidated uit Amsterdam ingehuurd om de controles voor ons uit te voeren”, zegt woordvoerder Nanda Buijs tegen de krant. De regiodirecteur van de dakspecialist wist niks van de ophef rondom zijn medewerkers, maar bevestigt dat zij in Hollands Kroon aan het werk zijn. De waarschuwing van de gemeente blijkt dus achteraf onnodig te zijn geweest.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button