DefensieDen HelderNieuwsVideo

Honderden Veteranen eíndelijk bijeen bij Helderse Veteranendag (video)

Advertentie:

Den Helder – Er waren een kleine zevenhonderd aanmeldingen voor de Helderse Veteranendag op 19 augustus in Hotel Den Helder. De animo was groot omdat de reünie de afgelopen twee jaar niet door kon gaan. Burgemeester Jan de Boer en plaatsvervangend commandant der zeestrijdkrachten Hulsker openden de middag met een toespraak.

“De afgelopen jaar kregen we elke keer weer ‘kunnen we? kunnen we?’, maar helaas mocht het niet zo zijn”, zo gaf mede-organisator Rob Zellenrath het enthousiasme onder de bezoekers weer, “dit jaar wel weer en dat is fantastisch!”. “Ik reed hierheen en ik dacht goh, hoeveel zouden er eigenlijk zijn”, vertelt plaatsvervangend commandant zeestrijdkrachten Huub Hulsker, “ik had niet verwacht dat het er zó veel zouden zijn. Dat vind ik mooi, dat doet me wel wat.”

Een weerzien met veel verhalen van verschillende generaties én – dat is misschien wat onverwacht in Den Helder – ook verschillende krijgsmachtonderdelen. Het grootste deel van de aanwezigen was dan misschien van de Marine, maar er liep toch ook een flink aantal van de andere strijdkrachten rond. Dat is ook de bedoeling van de Veteranendag, vertelt Landmachtveteraan Johann Coot. “Het maakt niet uit, Marine, Luchtmacht, we hebben allemaal iets voor het land gedaan en daar zijn we trots op. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, een veteraan is een veteraan.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button