Kop van Noord-Holland

Noordkop Boulestoernooi op drie locaties

Kop van Noord-Holland – “Plezier staat voorop, maar gezond fanatisme is ook welkom,” aldus bewegingsagoog Berend Opdam van Team Sportservice over het Noordkop Boulestoernooi. Een meerdaagse activiteit in de hele Noordkop. De eerste speeldag is donderdag 1 september. Daarna volgen nog drie speeldagen en een finale. De wijktoernooien worden op dezelfde donderdagen op drie locaties gespeeld: bij Entre Nous in Den Helder, bij PON in Schagen en bij Boel Skik ‘ 92 in Den Oever.

Vier donderdagen kunnen topboulers, amateurs en gezelligheidsspelers het duel met elkaar aangaan. Bij Entre Nous spelen de deelnemers van 13.00 uur tot 15.00 uur, op de andere twee locaties van 19.30 uur tot 21.30 uur. De beste spelers van iedere gemeente gaan door naar het finalemoment in de week van 26 tot en met 30 september. De precieze datum en locatie volgen later. Jeu de boules laat het stoffige imago langzaam maar zeker achter zich.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn de oprukkende jeu de boulesbars in een aantal grotere steden, waar ze de slogan ‘boules, beers en bites’ hanteren. Middels een catchy filmpje laten de horecabedrijven zien, dat boulen helemaal niet alleen voor ouderen is, maar dat je met een vriendengroep een gezellige avond kunt hebben terwijl je een balletje gooit, geniet van een bijzonder biertje en een borrelplank.

“Nou willen we, als organisatie die een gezonde leefstijl uitdraagt, dat biertje niet zozeer promoten. Maar de gezelligheid die erbij hoort, zeker wel. Begin juli was het Europees kampioenschap petanque in Nederland. Dat was voor ons aanleiding om het spel onder de aandacht van de Noordkoppers te brengen. Vandaar dit evenement. We hopen dus ook op jonger publiek. De mix van jong en oud zou fantastisch zijn.”

Wie mee wil doen aan de drie toernooien kan zich via www.noordhollandactief.nl inschrijven. Meer informatie is te verkrijgen bij Berend Opdam via bopdam@teamsportservice.nl of 0224 214774.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button