Den Helder

Vogelasiel De Paddestoel zoekt naar oplossing opvang dieren

Den Helder – Vereniging Vogelasiel De Paddestoel heeft haar werkzaamheden uit nood moeten neerleggen. Het welzijn van zowel personeel en vrijwilligers als de dieren die er worden opgevangen, kon niet langer worden gegarandeerd. Het vogelasiel zoekt nu, in samenwerking met gemeente Den Helder, met spoed naar mogelijkheden om de wilde dieren in nood uit de gemeentes Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen toch te kunnen blijven helpen totdat de nieuwbouw is gerealiseerd.

Gedacht wordt aan een beperkte noodopvang waar binnenkomende dieren kunnen worden gestabiliseerd, voordat zij de reis naar een ander opvangcentrum kunnen maken. Het stoppen van de werkzaamheden bij Vogelasiel De Paddestoel zorgt niet voor een verandering in de toekomstplannen van De Helderse Vallei. Zij werken hard aan de komst van de wildopvang en dat blijft zo. Na de realisatie van het nieuwe gebouw zal de wildopvangtaak van vereniging Vogelasiel De Paddestoel door de nieuwe stichting Wildopvang De Helderse Vallei worden overgenomen.

De betrokken partijen, bestuur en medewerkers van De Paddestoel en De Helderse Vallei en de gemeente Den Helder, verwachten dan een stabielere toekomst voor het dierenwelzijn van wilde dieren in de stad en omliggende regio.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ik mag toch hopen dat er wat haast achter gezet gaat worden met de nieuwbouwplannen. Gemmente, provincie of wie hier ook over gaat, moet zich kapot schamen.

Back to top button
%d bloggers liken dit: