NieuwsSportZeemacht

Helders voetbalkampioenschap gaat weer van start

Adverentie

Den Helder – Vier sterke clubs, HCSC, Zeemacht, FC Den Helder en JVC nemen het tegen elkaar op. Dinsdag 22 augustus start het Helders Kampioenschap voetbal, dit jaar op sportcomplex De Streepjesberg. En door alle spelers wordt dit jaarlijkse kampioenschap serieus genomen. Juist tegen stadsgenoten wil je natuurlijk goed voor de dag komen.

FC Den Helder Arnold Eisma: “vorig jaar zijn wij als beste uit de bus gekomen, en daar waren we heel blij mee. De duels worden ieder jaar op een ander complex gespeeld en nu is het bij ons. De sfeer is altijd goed, en er is een grote publieke belangstelling. Ook dit jaar krijgen de fans er wederom geen spijt van als ze komen. Het is voor alle vier de teams na de zomerstop de eerste kans om te laten zien hoe sterk ieder team al is.”

Natuurlijk zijn alle teams niet met alle basisspelers aanwezig: “er zijn altijd de nodige vakantiegangers er blijven echter nog voldoende toppers over. De scheidsrechters zijn aangesteld door de KNVB en goed, we hoeven als clubs weinig te regelen.”

Loting
De loting werd al tijdje terug verricht bij JVC. Het eerste duel tussen HCSC en Zeemacht begint al om 18.00 uur. Om 20.00 uur komen Den Helder en JVC tegen elkaar uit. Op zaterdag 26 augustus zijn de finale en vooraf de verliezersronde. De aanvangstijdstippen zijn dan om 14.00 en 16.30 uur.

Doorgaan
Eisma heeft geen idee hoe sterk zijn team op dit moment is: “wat wel heel positief is dat wij deze zomer zoveel mogelijk zijn doorgegaan met activiteiten. Eerst was er zeer geslaagd interkerkelijk toernooi. De kantine bleef op vrijdagmiddag open en dat liep nog geen storm. Dat heeft misschien een bepaalde tijd nodig om bekend te worden. De gemeente wil dat clubs ook tijdens de zomer activiteiten organiseren en wij zijn daarin tot op heden trendvolger.”

Er is niet een echte favoriet voor het Helders kampioenschap. “Je weet het toch nooit. We hebben met mijn club weleens gehad dat ons team vlak voor de competitie super speelde, en de resultaten daarna ronduit slecht waren. Het blijft voetbal. We hebben er in ieder geval zin in.”

Stoppen
Eisma gaat stoppen als secretaris na dertien lange, en mooie, jaren bij FC Den Helder: “bij de eerst komende ledenvergadering stop ik er officieel mee. Dat zal best vreemd zijn voor mij in het begin. Er is een goede opvolger en ik heb mijn functie altijd met plezier gedaan.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button