Hollands KroonVideo

Rustige startdag voor de tweeweekse Gameday Hollands Kroon (video)

Adverentie

Wieringerwerf – Voor de vierde keer wordt Gameday georganiseerd in Hollands Kroon. De Zuiderzeehal in Wieringerwerf is inmiddels gevuld met consoles, waar onder andere FIFA 23, F1 23, Fortnite en Mario Kart kan worden gespeeld. Daarnaast hebben ze nog vele andere grote sportieve activiteiten.

In de arcadehal kan de komende twee weken flink gegamed worden. Van 19 augustus tot 1 september is de Zuiderzeehal vrij te bezoeken, om alleen of met je vrienden te gamen. Gameday werd zaterdagmiddag geopend. In de arcadehal was het nog heel rustig, maar het lasergamen in de zaal daarnaast was helemaal uitverkocht. Naast al het gamen kan er dus ook flink gesport worden met lasergamen, kickboksen en een silent disco. De focus ligt dit jaar ook meer op de evenementen buiten de arcadehal. ”Eerst hadden we hier en daar af en toe een toernooi of een clinic, maar nu hebben we iedere dag wel twee of drie evenementen draaien”, aldus initiatiefnemer Giovanni Pietens.

Het lasergamen was dus al op de eerste dag uitverkocht, maar Giovanni verwacht ook dat de arcadehal de komende dagen beter bezocht gaat worden: ”We merken toch dat de mensen in het begin nog niet helemaal weten wat er te doen is”. Wil je naar de arcadehal? Dan is het wel verstandig om online je kaarten te reserveren: ”We verkopen ze ook aan de deur, maar dat is geen garantie dat je binnenkomt”, aldus Giovanni.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button