Jeugd

Waterbeestjes zoeken in de Grafelijkheidsduinen bij Den Helder

Adverentie

Huisduinen – Kinderen tot 12 jaar kunnen op vrijdagmiddag 1 september mee waterbeestjes vangen en onderzoeken achter Fort Kijkduin.

In de Grafelijkheidsduinen leven heel veel verschillende diertjes. Larven van libellen, waterschorpioenen, schaatsenrijder, en nog veel meer soorten. Die beestjes zijn voedsel voor de vele vogels die hier komen.

Iedereen heeft wel eens een reiger langs het water gezien. Met zijn stevige snavel vist hij op vissen, maar hij eet ook wel eens een watertor. Ook de lepelaar vist: met zijn lepelsnavel schept hij de beestjes uit het water. Wanneer je de insecten uit het water van dichtbij bekijkt blijkt: er zitten hele bijzondere tussen.

Op deze vrijdagmiddag gaan kinderen zelf aan de slag bij poeltjes in de Grafelijkheidsduinen. De gevonden diertjes kunnen ze bekijken in een loeppotje. Om te weten wat ze hebben gevangen kunnen ze een zoekkaart gebruiken en er zijn natuurgidsen van Landschap Noord-Holland aanwezig voor als ze er zelf niet uitkomen. Er staan schepnetjes voor ze klaar.

Volwassen begeleiders mogen gratis mee en hoeven zich niet aan te melden. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Trek oude kleren aan; men kan vies worden.

Wanneer: vrijdag 1 september 2023 van 15:30 tot 17:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Fort Kijkduin; Admiraal Verhuellplein 1; 1789 AX Huisduinen

Zie voor verdere informatie en reserveren: Gaatumee.nl

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button