Sport

Dames 2 Juro Unirek/VZV bekert verder

Adverentie

Het naar de Tweede divisie gepromoveerde Damesteam van VZV heeft na een 21-28 overwinning op Valken in de Voorronde om de Nationale Beker de volgende ronde bereikt. Het team van coach Ard de Ruiter kwam overigens matig uit de startblokken.

Valken nam in de beginfase snel een ruime voorsprong, alvorens VZV na een 2 minuten. straf voor Valken meer grip begon te krijgen op de tegenstander. Dat resulteerde in een inhaalrace, waar Carmen van der Kroon twee strafworpen benutte en de achterstand werd omgezet in een 7-8 voorsprong. Valken nam hierna toch het heft weer in handen naar 15-10, waarna VZV voor rust nog terug kon komen tot 15-12 en Iris Hoekinga nog op voortreffelijke wijze een penalty onschadelijk wist te maken.

Gelijk op
In de tweede helft moest door het team van VZV uit een ander vaatje worden getapt, wilden ze ook in de beker een rol van betekenis spelen. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar na tien minuten spelen kwam de aansluitingstreffer op het scorebord in de goed gevulde Sporthal De Banne in Venhuizen. Britt Stammes benutte voor VZV een toegekende strafworp, waarna Eva van Stralen in het doel van VZV een strafworp stopte 18-17.

De wedstrijd lag weer helemaal open, er werd om en om gescoord en Lynn Klesser scoorde de gelijkmaker 19-19. Valken zette nog een keer aan, het werd 20-19, maar bij weer een benutte pingel door Van der Kroon was de ban gebroken. VZV maakte korte metten met de illusies van De Valken en walste in de laatste fase over de tegenstander heen.

Het team van coach Ard de Ruiter behaalde zo toch met een ruime overwinning de volgende bekerronde. Eindstand 21-28.

Een bijdrage van Theo Moras

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button