Uitgaan

Dansexpressie in Cultuurschuur Wieringerwerf

Adverentie

Theater Gniffel organiseert in samenwerking met Cultuur binnen de Dijken vanaf de derde week van september een dansexpressiecursus in de theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De cursus is bestemd voor mensen vanaf 50 jaar.

Dansexpressie is een manier van dansen die de deelnemers in een andere staat van zijn brengt namelijk door de eigen creativiteit aan te spreken. Docent Henk Smits geeft bewegingsopdrachten op mooie, spannende, klassieke, moderne, stampende, verwarrende, verstillende, lyrische, vervreemde of swingende muziek. De bewegingsopdrachten horen altijd bij een bepaald thema waar de les over gaat. In een gedegen opwarming wordt het lichaam los gemaakt met eenvoudige bewegingen. Daarna wordt duidelijk gemaakt waarover de les gaat en worden daar dus opdrachten bij gegeven.

Omdat de bewegingen zelf worden ontwikkeld en verzonnen, worden ze ook steeds complexer. De dansers worden steeds nieuwsgieriger en graven steeds dieper om weer nieuwe bewegingen te creëren. Dan is de cirkel rond: het lichaam danst, de geest creëert, het lichaam antwoordt weer in dans. 24 september start de cursus van 12 lessen.

Data: dinsdag 24 september – dinsdag 17 december (behalve 22 oktober)
Tijd: 13:00 uur tot 14:30 uur
Locatie: de theaterzaal van de Cultuurschuur Wieringerwerf
Kosten €150,- voor de twaalf lessen (inclusief 21 % BTW)
Opgeven: stichting@cultuurbinnendedijken.nl
Meer informatie: 06-19505135

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button