Hollands Kroon

Handtekeningen onder aanleg Tiny Forest

Adverentie

Wethouder Theo Groot en directeur van natuurorganisatie IVN, Petra Schut, hebben woensdag de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van de aanleg van een Tiny Forest. Dat komt naast de Brede school in Nieuwe Niedorp.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Pure Nederlandse natuur vlak naast de school. Een plek waar kinderen, maar ook de buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten op een prettige en gezonde plek. Het veldje wordt zo ingericht dat de school het ook kan gebruiken als een buitenlokaal.

Feestelijk moment
Een feestje voor de kinderen en de directeuren van de Sint Antoniusschool, De Mient en BSO De Stek. Eerst een toespraakje van directeur Emile Goossens en projectleider Paul de Dooij, daarna een woordje van Theo Groot en Petra Schut. Hierna volgde de officiële ondertekening. Bram de Jong en Esmée Molenaar hebben namens beide basisscholen hun handtekening mogen zetten onder toeziend oog van het hele gezelschap. Het feestje werd beklonken met een Tiny Forest-gebakje en bekertje fris.

Komende periode wordt in samenspraak met de scholen en de buurt de ontwerpschets, van het aan te leggen bos, verder uitgewerkt. Ook de kinderen van beide basisscholen en de BSO gaan meedenken over hoe het terrein moet worden ingericht. Hiervoor gaan wij nog een bijeenkomst organiseren. De aanplant van het bosje vindt op 13 november plaats met de kinderen en participanten.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button