Uitgaan

Kunsttuin Nederlands Kremlin houdt open dag

Advertentie:

Kunsttuin Nederlands Kremlin in Winkel houdt zondag 29 september open dag. Belangstellenden zijn tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom. Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is het Nederlands Kremlin geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek.

“Mensen vragen zich wel eens af hoe het mogelijk is om, in 35 jaar tijd, een park met fantasiebouwwerken en beelden te realiseren, gemaakt door een enkel persoon. Door Ger zijn onuitputtelijke fantasie, het beheersen van verschillende ambachten, het gevoel met bijzondere bouwmaterialen en een grote dwangmatigheid om door te gaan is de kunsttuin ontstaan”, vertelt Mientje Leegwater.

“De architecten uit de tijd van de Barok hebben Ger geïnspireerd om zelf te gaan bouwen. De Basilius kathedraal op het Rode Plein met de prachtige uien is de inspiratie geweest om het grootse bouwwerk te maken, met de afmetingen van 16 bij 14 meter en 11 meter hoog. Ger heeft hier zeven jaar voor nodig gehad en het bouwen gebeurde naast zijn werk, veelal in de avonduren.”

Klein dorpje
In 2004 kwam Mientje in zijn leven en door hun gezamenlijke passie, het bouwen aan de kunsttuin Nederlands Kremlin, is er, zoals ze het zelf noemen, “een klein dorpje” ontstaan. Kennismaken met de passie, technieken en drijfveren van Ger en Mientje Leegwater kan dus op 29 september. Voor de kinderen is er een fotopuzzel zoektocht en de mogelijkheid om zelf te bouwen. Het complex biedt ook voldoende ruimte om te picknicken, te fotograferen en andere mensen te ontmoeten en bij voldoende deelname worden rondleidingen gegeven. De entree is 3,50 euro (vanaf 13 jaar).
Kunsttuin Nederlands Kremlin is te vinden aan de Limmerschouw 51 in Winkel.

Kijk voor meer informatie op www.kunsttuinnederlandskremlin.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button