Defensie

Marine klaar met noodhulp aan Bahama’s

Adverentie

“Het zit erop!”, meldt de Koninklijke Marine. De organisatie doelt op de noodhulp van in totaal 650 Nederlandse, Duitse en Franse militairen aan de Bahama´s.

De afgelopen week gaven de militairen alles om de noodlijdende bevolking op Abaco de helpende hand te bieden. De militairen deelden voedsel en water uit, herbouwden een verwoeste brug, evacueerden burgers in nood, ondersteunden het lokale ziekenhuis en maakten de haven vrij van puin en rotzooi. Zr.Ms. Snellius vaart nu richting Curaçao. Zr.Ms. Johan de Witt is begonnen met het terug aan boord brengen van al het personeel en materieel.

De noodhulp maakt nu plaats voor wederopbouw. De regering van de Bahama´s gaat hier samen met civiele hulporganisaties vorm aan geven. Wij wensen hen al het beste en vonden het een eervolle taak om samen met de andere krijgsmachtdelen noodhulp te verlenen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button