Hollands Kroon

Mevrouw Brouwers-Stange honderd jaar!

Adverentie

Als je honderd wordt is dat toch een een speciale dag. Mevrouw Brouwers-Stange woont momenteel in Den Oever en behaalde donderdag deze respectabele leeftijd. Wethouder Theo Groot kwam als loco-burgemeester op bezoek om haar te feliciteren. De stoel van mevrouw was versierd en alle aanwezigen zongen een verjaardagslied.

Geen “Lang zal ze leve” maar toegezongen werd ze! (DHfoto)

Poespas
Eigenlijk houdt mevrouw Brouwer-Stange niet van poespas rond haar verjaardag. Ook dit jaar wilde ze dat eigenlijk niet, maar haar zoon en kleinkinderen vonden dat ze deze speciale dag niet zomaar voorbij konden laten gaan. Uiteindelijk vond ze het toch wel heel gezellig. “Normaal zitten hier maar een paar mensen voor de koffie ’s ochtends, nu is het gezellig druk.” Op de vraag van de verzorging of er voor haar gezongen mocht worden antwoordde ze “Ja, dat is prima, maar geen lang zal ze leven, want dat kan toch niet meer”.

Geboorteakte
Wethouder Groot kwam niet met lege handen, hij had niet alleen een mooie bos bloemen voor de jarige, maar ook een kopie van de originele geboorteakte van mevrouw Brouwer-Stange. De ogen van de jubilaris doen het nog prima en samen met de wethouder bekeek ze het bewijs van haar geboorte.

Kinderen
Mevrouw kreeg twee zonen en een dochter, helaas zijn een zoon en een dochter overleden. Dit is voor mevrouw zelf en haar zoon Fred brouwer nog steeds moeilijk. “Mama had een geweldig contact met mijn zus, het was heel moeilijk toen zij overleed.” Fred vertelt dat zijn moeder nog graag in haar eigen huisje in Slootdorp had willen blijven wonen. Ze heeft daar 73 jaar gewoond en dat was en is eigenlijk nog steeds moeilijk om los te laten. “Ze heeft het prima in de Kapellehof in Den Oever, maar ja, het is niet haar eigen huisje en het eten is natuurlijk niet zoals ze het zelf zo lekker klaar kan maken”, vertelt Fred met een glimlach.

De wethouder bekijkt met de jarige en haar zoon Fred de geboorteakte (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button