Hollands Kroon

Defecte slagboom voor lijnbussen langs A7 wordt na maanden gerepareerd

Advertentie:

Wieringerwerf – De slagboom langs de A7 die de sluiproute voor lijnbussen richting Wieringerwerf bewaakt is al maanden defect, maar wordt binnenkort gerepareerd, aldus Rijkswaterstaat. Wanneer precies is nog onzeker. De afgelopen maanden stond er gedurende de hele dag een verkeersregelaar langs de snelweg om tweemaal per uur handmatig een afzetting te verschuiven.

De verkeersregelaar langs de A7.

Oplettende omwonenden begon het op te vallen dat de defecte slagboom maar niet gerepareerd werd, maar dat er de hele dag een verkeersregelaar stond opgesteld. “Dit gaat al maanden zo en heeft de gemeenschap een godsvermogen gekost ondertussen”, aldus één van hen.

Navraag bij Rijkswaterstaat wijst uit dat de slagboom kuren vertoont, waardoor een reparatie noodzakelijk is. Nadat onderzoek heeft uitgewezen wat er precies mis is met het apparaat moesten er nieuwe onderdelen worden besteld, die niet voorradig bleken te zijn. De situatie is helder in beeld bij Rijkswaterstaat en zij hopen dat het binnen een aantal weken opgelost is.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button