Hollands Kroon

Mooie donatie voor nieuw Hospice Westerland

Advertentie:

Voor het nieuwe Hospice in Westerland is opnieuw een flinke donatie binnengekomen. Kringloopwinkel Twice vroeg mensen om kleding in te leveren voor het goede doel. Per kilo zou 50 cent naar het hospice gaan. Van heinde en verre werd hier gehoor aan gegeven. In totaal kwam 1042 kilo textiel binnen.

“We zijn hier erg trots op”, vertelt Bart Visser van de kringloopwinkel in Hippolytushoef. “Er kwamen zelfs mensen vanuit Het Harde op de Veluwe om hier kleding naartoe te brengen. Ze hadden gehoord van de actie, ja, dat is wel fantastisch.” De actie bracht in totaal dus 512 euro op.

Initiatiefnemer van het Hospice Hollands Kroon is Patricia Wijnmalen: “Hier krijgen we echt wel warme gevoelens van. We zijn blij, niet alleen ik, maar het hele bestuur. We zijn al goed op weg met het hospice maar er is echt nog wel geld nodig.”

Prachtig uitzicht
Die nieuwe plek waar mensen in de laatste periode van hun leven kunnen worden ondersteund, krijgt steeds meer vorm. Aan de rand van Westerland is een mooie boerderij gevonden met een prachtig uitzicht op het Amstelmeer: “Ik werk zelf al acht jaar in de palliatieve zorg en dan vooral in een hospice. Ik vind het heel belangrijk dat mensen liefdevolle ondersteuning krijgen in die laatste levensfase. In Hollands Kroon was nog geen plek waar mensen terecht kunnen als het thuis niet meer gaat.”

Voor ondernemer Bart Visser was het hospice als goede doel snel gekozen: “Helaas weet ik uit ervaring hoe belangrijk het is dat je in de buurt terecht kunt als het niet goed gaat met mensen om je heen. Dus hier draag ik graag aan bij.”

Bron: Mediapartner NH

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button