Den HelderJeugd

Nog drie jaar door met “Jongeren op Gezond Gewicht”

Advertentie:

Het was een feestje woensdagmiddag in en om ’t Wijkhuis in Den Helder, omdat het project “Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)” met nog eens drie jaar verlengd wordt. Al drie jaar wordt door verschillende partijen gewerkt aan het met elkaar inrichten van de leefomgeving op gezonder leven. Het werd een dag voor (groot)ouders, kinderen en professionals om meer te leren, maar vooral ook te genieten. De middag werd geopend met een warming-up op het Cruyff Court, onder leiding van Amanda Torres van Happy Salsa.

Wethouder Peter de Vrij is blij met de samenwerkende partijen die streven naar een leefomgeving die is ingericht op gezonder leven (DHfoto)

Diverse partijen
Wethouder Peter de Vrij was namens de gemeente aanwezig en zegt graag mee te werken aan bewustwording van overgewicht. Hij roemt de partijen, JOGG, Team Sportservice Den Helder, Parlan, GGD en Mee&DeWering, die het de afgelopen drie jaar deze bewustwording hebben bevorderd. Natuurlijk moet je genieten maar dat kan ook met het matigen van vet eten, roken, stress en drinken. “Dat laatste klinkt wat tegenstrijdig met het besluit van de raad om het ‘Happy Hour’ niet meer te verbieden in de algemene plaatselijk verordening”, zegt de Vrij er lachend achteraan.

Workshops
Het feestje werd gevierd met workshops voor (groot)ouders en kinderen en professionals die werken met gezinnen en kinderen. De professionals konden workshops ‘Samenwerken met ouders’, ‘Prikkelverwerking’ en ‘praten over leefstijl en gewicht’. De ouders en kinderen konden meedoen met een workshop D.J., Samen bewegen (sport en spel in de buitenlucht), Salsadansen onder  leiding van Amanda Torres en een kookclinic.

Gezonde hapjes
De kookclinic was de meest populaire workshop onder de ouders en kinderen. Bij voorinschrijving was hiervoor al de meeste animo, woensdagmiddag kwamen daar nog een paar spontane aanmeldingen bij. Gezonde hapjes maken was het doel, en er werd hard gewerkt. Veel groente en fruit werden als ingrediënten gebruikt en dat konden niet alleen de ouders waarderen. De kinderen snoepten tijdens het bereiden alvast groente en fruit, als kok moet je immers proeven! Aan het einde van de middag kon iedereen lekker genieten van al het gezonde lekkers dat gemaakt was.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button