Uitgaan

Zwerftocht langs de contouren van een oud eiland

Advertentie:

Landschap Noord-Holland nodigt een ieder uit voor een flinke wandeling door een bijzonder gebied van een oud eiland.

Tussen het eiland Callantsoog en Texel lag tot vierhonderd jaar geleden nog het eiland Huisduinen. In 1570 verdween het bijna in zijn geheel tijdens de Allerheiligenvloed. Bewoners wisten het weer terug te winnen van de zee. Inmiddels is het eiland opgegaan in het ingepolderde land erachter. De contouren zijn nog wel te herkennen in het landschap, het is nu een gevarieerd natuurgebied.

Vanaf het startpunt gaat de wandeling eerst richting het meest zuidelijke deel van het oude eiland, het huidige bos Donkere Duinen. Hierachter liggen de Grafelijkheidsduinen. De gids wijst op de bijzondere plantengroei in deze ‘grijze duinen’ en natte duinvalleien waar grote kans is om libellen te zien. De wandeling voert vervolgens naar het strand. Het huidige strand lag ooit maar liefst zeven kilometer verderop in zee. Het lijkt een eentonige vlakte, maar voor wie goed kijkt is ook hier veel bijzonders te ontdekken.

Het wordt een flinke tocht, dus goede wandelschoenen zijn aan te raden, evenals iets te eten en te drinken mee voor onderweg.
Wanneer: donderdag 26 september van 9.30 tot 12.00 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder
Kosten: volwassenen € 7,00 en donateurs € 4,00
Graag reserveren via www.gaatumee.nl , maar ter plekke aansluiten kan ook.
Meer informatie is te vinden op de website https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/zwerftocht-langs-de-contouren-van-een-oud-eiland

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button