Den HelderPolitiek

Behoorlijk Bestuur opent partijkantoor in de binnenstad

Advertentie:

Den Helder – Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp opent binnenkort een eigen partijkantoor in de binnenstad. In het voormalige pand van tabakshandel Van der Rol in de Beatrixstraat zijn, in elk geval tot aan de verkiezingen, regelmatig fractie- en commissieleden te vinden om in gesprek te gaan met de inwoners van Den Helder.

Het moet een plek worden waar de burger met de partij in gesprek kan gaan over allerlei zaken, bijvoorbeeld om zorgen of boosheid over de lokale politiek en ambtelijke uitvoering te uiten. Volgens Sylvia Hamerslag, fractievoorzitter van de partij, wordt het kantoor op korte termijn geopend, maar een precieze datum is nog niet bekend. De partijleden zijn er vervolgens in elk geval in het weekend te vinden en waarschijnlijk ook op maandag. “En verder op verzoek en bij noodzaak”, aldus Hamerslag. Raadsleden, commissieleden, bestuursleden, kandidaten voor de komende gemeenteraad en andere actieve leden van de partij zullen allemaal hun weg naar het kantoor vinden.

“Het is onze wens om ook na de verkiezingen een kantoor in de binnenstad te hebben waar we makkelijk bereikbaar en aanspreekbaar zijn voor de inwoners. Dat kan op deze locatie, maar een andere plek kan ook”, licht Hamerslag toe. “Als we goede verkiezingen hebben in maart gaan we hopelijk ook besturen, hebben we meerdere wethouders en ook die moeten dan in het kantoor te vinden zijn. Ik wil niet dat we alleen vanuit een ivoren toren op het stadhuis ons gezicht laten zien, maar juist ook daarbuiten. Dat geldt dan ook voor onze wethouders, ook die moeten door de mensen direct kunnen worden aangesproken op actuele zaken, beleid en uitvoering.” Volgens Hamerslag is een dergelijke toegankelijkheid absoluut noodzaak, “omdat het vertrouwen in de politiek zo ernstig geschaad is”. “Het is echt nodig dat we proberen dit te herstellen.”

Belofte
Het gaat langzaam richting de verkiezingen en dan doen alle partijen altijd prachtige uitspraken om in een goed blaadje te komen bij de kiezers. Moeten we deze ‘nieuwe toegankelijkheid’ hier ook onder scharen? Hamerslag: “Natuurlijk doen partijen straks weer allerlei beloftes en hoogstwaarschijnlijk maken wij ons daar ook wel schuldig aan, maar we willen echt altijd in gesprek blijven met de inwoners. Bijvoorbeeld om uit te leggen waarom iets niet van de grond komt. Als er echt iets aan de hand is willen we dat zelf naar buiten brengen en mensen mogen ons daar dan ook op aanspreken. We blijven in elk geval tot aan de verkiezingen in dit kantoor en daarna is het aan de kiezer. Als we een goede uitslag hebben, en de prognoses zijn goed, dan blijven we op deze manier bereikbaar.”

Hamerslag ziet de komende verkiezingen voor de gemeenteraad met vertrouwen tegemoet. “Ik wil niet arrogant klinken of nu al een te grote broek aantrekken, maar ik denk dat we straks wel mee gaan besturen en dat willen we ook. En als we gaan besturen, dan blijven we luisteren. We maken niet voor niets gebruik van de hashtag #ikluister en willen de politiek teruggeven aan de inwoners. Niet alleen aan een select groepje, maar aan iedereen!”

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

6 reacties

 1. “omdat het vertrouwen in de politiek zo ernstig geschaad is”

  Zeg maar gerust met de grond gelijk gemaakt.
  Net als de binnenstad 🤦🏻‍♂️

  1. Inderdaad… Vreselijk ik reken dit de huidige en voorgaande coalities aan. Wij gaan ons uiterste best doen om dit recht te trekken

   1. Stop het stadhuis op Willemsoord.
    Dat lijkt me een goed begin om het vertrouwen van de kiezer terug te winnen.

 2. Het zal mij benieuwen hoeveel nieuwediepers hier naar binnen lopen en dan vol vertrouwen in de Helderse politiek weer naar buiten komen.Afgezien van hun vaste schare stemvee.
  En wordt dit allemaal betaald uit de partij kas ? of draait dit op verkapte subsidie (lees belasting geld).
  Van der Rol vroeger voor uw rokertje ,tegenwoordig voor uw gebakken lucht.

 3. Met de reactie op het bericht van de vuurtoren heeft jullie partijtje zich volkomen belachelijk gemaakt.Benieuwd hoeveel inwoners jullie nog serieus nemen bij de volgende verkiezingen.

Wellicht ook interessant

Back to top button