JeugdSport

Pittige Summer Games Bring Your Friend Basketballevent

Adverentie
Het reactievermogen testen (DHFoto)

Den Helder – Een Summer Event in sporthal Sportlaan werd zondagochtend geen ‘lazy sunday’ maar een pittige training, met een heuse warming up en het zweet op de kop. Basketballers mochten een vriendje of vriendinnetje meenemen naar een workshop van freestyle basketballler Galdino Haimé. Er werd hard gewerkt en leuke trucjes geleerd, maar bovenal gaf hij de kinderen mee om toch vooral lol te hebben, want dat maakt oefenen zo veel leuker!

Summer Games
Deze workshop in het kader van de Summer Games werd georganiseerd door Basketbalvereniging BV Den Helder in samenwerking met Team Sportservice Den Helder en Mee & Wering. Het doel? Meer jongeren in beweging krijgen met extra sport- en spelactiviteiten. De Wintergames waren al een succes en ook deze workshop bracht 36 jeugdigen op de been om lekker te ballen.

Er werd gewerkt met twee leeftijdscategorieën, van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 16 jaar. Bij beide groepen was de verhouding tussen de ‘echte’ basketballers en vrienden die meededen ongeveer gelijk. De verhouding jongens en meisjes ging wel mank, de meiden waren ver in de meerderheid. Galdino Haimé was hier wel verbaasd over; “meestal komen hier meer jongens op af, wel erg leuk dit!”.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button