Den Helder

200 jaar Rijkswerf Willemsoord

Den Helder – Dinsdag 20 september is het exact 200 jaar geleden dat Rijkswaterstaat de voltooide waterstaatswerken van de Rijkswerf te Den Helder overdroeg aan de Koninklijke Marine. Vanaf die dag kon voor het eerst onderhoud aan de marinevloot op de werf plaatsvinden. Het complex Rijkswerf Willemsoord bestaat dus deze maand 200 jaar. Na aanleiding daarvan heeft Rens Schendelaar, schrijver van historische boeken, alle opgeheven Nederlandse landswerven (Rijkswerven) uitvoerig beschreven en voorzien van bijzondere illustraties.

Uiteraard krijgt 200 jaar Rijkswerf Willemsoord in het boek veel aandacht. Dinsdag 20 september wordt aan Commandeur Jeroen Hodes van de Directie Materiële Instandhouding (DMI) het eerste exemplaar aangeboden. Het personeel van DMI ontvangt het boek als geschenk en het wordt verkocht door het Historisch Documentatiecentrum Marinebedrijven (HisDocMB).

Het boek is verkrijgbaar bij het Historisch Documentatiecentrum Marinebedrijven op de eerste verdieping in het gebouw Dukdalf op de Oude Rijkwerf voor €15,- per exemplaar (alleen contant betalen is mogelijk). Het gebouw is maandag- en dinsdagochtend geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button