Den HelderPolitiek

Ideeënmarkt gemeenteraad Den Helder gaat niet door: Slechts één aanmelding

Adverentie

Den Helder – Slechts één inwoner heeft zich aangemeld voor de ideeënmarkt die de gemeenteraad van Den Helder wilde organiseren, dat blijkt uit een brief die de griffie aan de fractievoorzitters heeft gestuurd. Er was ook een idee van een inwoner dat via een andere weg is binnengekomen. Daarmee komt het totaal op twee. Dat is onvoldoende om het evenement door te laten gaan.

Bij de eerste ideeënmarkt van buurgemeente Hollands Kroon waren meer dan twintig aanmeldingen en kwamen uiteindelijk 18 inwoners hun idee pitchen aan de gemeenteraad. De bedoeling is dat inwoners initiatieven onder de aandacht van de raad kunnen brengen. De raadsleden kunnen daarop bijvoorbeeld een motie indienen of zorgen dat het initiatief op andere wijze ondersteund wordt. In Hollands Kroon werd onder andere gevraagd om het opknappen van een jeu de boules veld, een wandelroute voor blinden en slechtzienden en de aanleg van een BMX parcours in Wieringerwerf.

Geen respons in Den Helder
Ondanks het rondsturen van een persbericht en een betaalde Facebook advertentie door de gemeente is er ontzettend weinig belangstelling voor de ideeënmarkt. Slechts één inwoners meldde zich na het zien van de berichten, met een idee over het ontwikkelen van de watersport in Den Helder. Een andere inwoner heeft via een andere weg een idee geopperd over de integratie van het stationsgebied in het stadspark. “Dit idee kan eventueel ook via de ideeënmarkt ingebracht worden. Dat brengt het totaal aan ideeën op twee aanmeldingen”, aldus de griffie.

“Om de Ideeënmarkt voor inwoners te laten slagen dient sprake te zijn van een ‘markt’ met meerdere ideeën. Dat gaat met twee ideeën niet lukken. Als alternatief kan gedacht worden de twee indieners tegemoet te komen door hun ideeën te laten presenteren aan de raad voorafgaand aan een raadsvergadering”, zo luidt de conclusie. De ideeënmarkt was onderdeel van het jaarplan van de raadsgriffie en moest samen met een aantal andere activiteiten bijdragen aan het creëren van een grotere betrokkenheid van de inwoners van Den Helder bij de gemeentepolitiek.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

6 reacties

 1. Laat me raden : dat was vast RB die heeft altijd het hoogste woord hoe het niet moet dus een uitgelezen geelheid om zijn ideeën te spuien bij de gemeente.

 2. Zou het gebrek van animo om mee te denken met de gemeente soms komen door het veelvuldig negeren van de bevolking als ze eens wel meedenken?
  Zo is een een grote meerderheid onder de bevolking tegen de locatie van het geplande stadhuis op de O.R.W., nog afgezien van de bestuurlijke fraude bij die beslissing!
  Zo is de bevolking niets gevraagd over het plaatsen van de “bolder” en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
  Het beleid van de gemeente resulteerde bij te vredenheids-onderzoek onder de inwoners, in een vette onvoldoende!
  En weer wordt om de hete brij heen gelopen! Den Helder zo verbeterd er nooit wat!

 3. Wel een persoon die nog in het luisteren van de gemeente naar de bevolking gelooft.
  Geeft wel aan hoe de overige vertrouwen heeft in deze komedianten club.

 4. Zo veel ideeën aan gebracht, ook om zelf te financieren, Het Klopent Hart .op de plaats van Huistijdbedrijf Retonde Watertoren, Ondezeeboot kade , en nog veel meer

  1. Spellingscontrole eventjes buiten werking of te diep in het glas gekeken?

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: