Noord-Holland

Laagvliegende helikopters voor oefening Warhammer

Noord-Holland Noord – Op vier plekken in Nederland wordt in week 39, van 26 tot en met 30 september, laaggevlogen door helikopters van het Defensie Helikopter Commando voor de oefening Warhammer. Vliegende eenheden en grondeenheden trainen hun samenwerking tijdens deze oefening.

De oefening speelt zich af in de omgeving Wieringerwerf, Schagen, Heerhugowaard en Alkmaar. Bij deze oefening worden naast voertuigen ook laag vliegende helikopters ingezet. Dit zal voor inwoners mogelijk te zien en te horen zijn.

Wanneer en waar wordt er gevlogen?

 • Maandag 26 september van 12.00 tot 23.00 uur.
  Noorden Nederland
 • Dinsdag 27 september van 9.00 uur tot 23.00 uur.
  Oosten Nederland
 • Woensdag 28 september van 9.00 tot 23.00 uur.
  Midden Nederland
 • Donderdag 29 september van 09.00 tot 23.00 uur.
  Omgeving Noord-Holland

Er wordt alles aan gedaan om overlast te voorkomen. Het verkeer zal geen hinder ondervinden van het verplaatsen met voertuigen. Tijdens de oefening worden laagvliegende helikopters ingezet waarbij landingen plaatsvinden tussen Bergen en Middenmeer. Hiervoor is toestemming verleend van landeigenaren en/of beheerders. Bij het oefenen kan gebruik worden gemaakt van oefenmunitie.

Dit kan hoorbaar zijn als schoten of mitrailleurvuur. Dit zal slechts van korte duur zijn. Er zijn flyers uitgedeeld aan de omwonenden waar de oefening en het gebruik van oefenmunitie zal plaatsvinden. Ook zijn militairen (oefenleiding) zichtbaar aanwezig met gele of oranje hesjes.

Klachten kunnen worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is het gratis telefoonnummer 0800 0226033 bereikbaar.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button