Den Helder

Lezing puberexpert Marina van der Wal in School 7

Den Helder – Puberexpert Marina van der Wal geeft dinsdag 27 september om 19:30 uur een lezing in School 7. Hierin vertelt ze alles over het opvoeden en communiceren met pubers. Marina is bekend als vaste opvoedkundige van het tv-programma Koffietijd en als co-auteur van ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek’.

“Ik ben niet de enige met vragen én ik ben niet gek als ik deze periode in het leven van mijn kind ook een lastige tijd vind.” Dit gevoel van herkenning en erkenning delen de bezoekers van de puberavonden. Inmiddels hebben honderden ouders van pubers de thema-avonden bezocht. Als moeder van twee ‘inmiddels klaar’-pubers bespreekt Marina op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten.

Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant is te zien dat pubers mede door de ontwikkeling van hun brein juist duidelijke sturing nodig hebben.

Er wordt ook veel gelachen tijdens de lezing. “Ik dacht even dat ik in het theater was. Zo leuk!” aldus één van de bezoekers. Maar er is ook nodige confrontatie. Van der Wal: “Ik wil ouders óók een spiegel voorhouden als het gaat om het stellen van regels en grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent.”

Kaarten voor de lezing kosten €2,50 en zijn te koop op www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie in School 7.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button