Hollands KroonSport

Nieuwe sporthal op Kleine Sluis kost zes miljoen euro en een half trainingsveld

Anna Paulowna – De nieuw te bouwen sporthal op het sportcomplex Kleine Sluis gaat ruim zes miljoen euro kosten, dat zegt het college van de gemeente Hollands Kroon. De hal komt achter de tennisvelden, waarmee een half voetbalveld verloren gaat. Het huidige clubhuis van de voetbalvereniging zal worden gesloopt. De gemeente onderzoekt ook of er mogelijk fitness kan worden aangeboden in de nieuwe hal.

Dat laatste is volgens het college nodig om te komen tot een multifunctionele sporthal met een sluitende exploitatie. De gemeente onderzoekt welke exploitanten mogelijk een sportschool zouden willen beginnen in de nieuwe hal. Het clubhuis van SV Kleine Sluis wordt in de hal geïntegreerd. Daardoor kan het huidige gebouw, dat al aan een renovatie toe is, gesloopt worden. Met het verdwijnen van het huidige clubgebouw ontstaat er een centrale buitenruimte waarop ook sportactiviteiten kunnen worden aangeboden. De gemeenteraad besloot vorig jaar al over de sloop van Sporthal Veerburg.

Het schetsontwerp voor de nieuwe sporthal moet nog worden gemaakt. De inschatting van het college is dat de bouw van de sporthal ruim zes miljoen euro gaat kosten. Dit bedrag is afgeleid van recent gebouwde sporthallen elders in het land. Na overleg met alle betrokkenen is besloten dat de hal achter de tennisvelden gebouwd wordt. Hiervoor moet de voetbalvereniging een half trainingsveld inleveren. Volgens de normen van het accommodatiebeleid heeft de voetbalvereniging een trainingsveld te veel, zegt de gemeente: “Met deze locatie wordt niet ingeboet op de beschikbare ruimte op en blijft er een goed overzicht over het complex.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button