Kop van Noord-HollandSportVideo

Noordkop in beweging tijdens Be Active Night en Vitaliteitsweek (video)

Adverentie

Noordkop – Het podium op Willemsoord stond in het teken van bewegen tijdens de derde Be Active Night in Den Helder. Met de avond begint ook de Nationale Vitaliteitsweek die in het teken staat van gezond eten en genoeg bewegen. Om dat initiatief kracht bij te zetten verzorgden de wethouders Sport van de Noordkopgemeente de aftrap door een smoothie te mixen met een speciale fiets.

Naast de sportieve prestaties van de wethouders maakten belangstellenden kennis met verschillende sporten die de aanwezige vereniging demonstreerden. Danceleraar Rik Niks hielp iedereen op gang met een warming up en gaf daarna een workshop disco dance. “Van bewegen word je gelukkig en met elkaar bewegen maakt alles veel leuker”, vertelt de dansleraar.

Wethouders van Gent en Camara hopen dat iedereen in de Noordkop in beweging komt. “Je hoeft niet per se lid te zijn van een sportclub om te bewegen”, vertelt wethouder van Gent, “je kunt altijd bewegen”. Daar sluit wethouder Camara zich bij aan: “als je alleen al probeert om de fiets in plaats van de auto te pakken, of om te gaan wandelen. Dat helpt al enorm”.

Budocentrum Julianadorp verzorgde samen met MSV Zeemacht een workshop karate en Jiu Jitsu. “Het eerste wat de mensen bij ons leren is wederzijds respect en je grenzen leren aangeven”, vertelt Esther van Budocentrum Julianadorp, “het is leuk om te doen, want je bent lekker samen bezig, je verlegt je grenzen en met elkaar stoeien is natuurlijk sowieso wel leuk om te doen!”

In het kader van de Nationale Vitaliteitsweek en de Nationale Sportweek zijn meer activiteiten gepland, waaronder gratis lessen bij verschillende verenigingen. Op www.noordhollandactief.nl is het programma te vinden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button