Den HelderJeugdSport

Paco uit Den Helder wint NK Stoepranden

Adverentie

Arnhem – Een nieuwe Nederlands kampioen in Den Helder: Paco de Miranda (10) won het NK Stoepranden in de leeftijdscategorie 6-10 jaar. Hij nam het in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem op tegen honderd leeftijdsgenootjes.

Paco deed in juli mee met de voorrondes en won toen een gouden ticket, waarmee hij een plekje in de finale bemachtigde. Van de 15.000 deelnemers was Paco dus één van de honderd gelukkigen. Toen moest er dus nog wel gewonnen worden en dat deed Paco. Tijdens een leuke dag gooide hij beter dan alle andere kinderen van zijn leeftijd en mocht hij de beker én een echte Kerby stoeprandset mee naar huis nemen.

Paco met beker op het ereschavot.

Stoepranden is een spel waarbij de spelers tegenover elkaar op een stoeprand staan. De spelers moeten de bal op de stoeprand van de tegenstander gooien en de bal dan zelf weer vangen. Het NK Stoepranden is een initiatief van stichting Jantje Beton, die beweging en buiten spelen stimuleert. In Den Helder is de voorronde georganiseerd door Team Sportservice.

Regio Noordkop maakte eerder al een reportage over de voorrondes Stoepranden in de gemeente.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button