Kop van Noord-Holland

Actief programma in de Noordkop tijdens Maand van de Dementie

Adverentie

Kop van Noord-Holland – De ‘Maand van de dementie’ is gestart. Deze themamaand heeft als doel om kennis en bewustzijn rond dementie te vergroten. Inwoners kunnen gratis deelnemen aan activiteiten, gesprekken, trainingen en een wandeling. De Noordkop-gemeenten werken hierin samen met organisaties, verengingen en actieve inwoners.

Inwoners kunnen van 18 september tot 29 oktober deelnemen aan activiteiten, gesprekken, trainingen, wandelingen of maaltijden. De diverse programma’s zijn te vinden op www.alzheimer-nederland.nl, www.lsbo-hollandskroon.nl, www.wonenpluswelzijn.nl en www.mantelzorgcentrum.nl/activiteiten.

Deze maand, waarin ingezet wordt op het vergroten van het bewustzijn en de kennis van dementie, het onderzoek dat momenteel loopt naar het huidige aanbod van dagactiviteiten en de behoefte bij mensen met dementie en mantelzorgers, maakt onderdeel uit van een beweging om te komen tot een Dementie Vriendelijk Noordkop.

Pijlers
Samen met ketenpartners werken de Noordkop-gemeenten aan vier pijlers: kennis en bewustwording, passende zorg en ondersteuning, meedoen in de samenleving en een veilige fysieke woonomgeving.

Dementie is een belangrijk thema vanwege de verwachting dat één op de vijf Nederlanders ermee te maken gaat krijgen. Liesbeth Vlietstra, voorzitter afdeling Noord-Holland Noord van Alzheimer Nederland : “Als samenleving staan we voor een gezamenlijke opgave. De uitdaging zit er in het feit dat dementie maatwerk vraagt. Bewustwording is de eerste stap die we moeten zetten.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button