Hollands Kroon

Skatepark in Nieuwe Niedorp wordt vernieuwd

Adverentie

Nieuwe Niedorp – Gemeente Hollands Kroon is sinds begin 2022 bezig met de vervanging van het skatepark in park De Meet. Dit doen zij in samenwerking met een initiatiefgroep van inwoners, stichting ‘Vrienden van het park’, de nabijgelegen scholen en Sportservice.

Bij de vervanging is er op gelet om er een aantrekkelijke plek van te maken, waar de jeugd elkaar kan ontmoeten door middel van sport en spel. Het bestaande voetbalveld en het pannaveld blijven bestaan. De losse skate-elementen worden verwijderd. Daarvoor in de plaats komt een pumptrackbaan. Dat is een combinatie van een skatepark en BMX baan. Het is een geasfalteerd parcours met heuvels en dalen. Iedereen kan hier terecht met skateboards, inlineskates, stuntsteps, BMX fietsen en zelfs de allerkleinsten op hun loopfietsjes. Mogelijk komt er ook een nieuw geasfalteerd sportveld. Om de pumptrack heen komt nieuwe beplanting. Door deze beplanting en het verminderen van de hoeveelheid asfalt, wordt de biodiversiteit vergroot op deze plek. Hieronder staat een sfeerimpressie van de nieuwe situatie afgebeeld.

Een groot deel van de realisatie van dit project komt voor rekening van de gemeente. Er is nog onvoldoende geld om het hele plan te realiseren. Om het kostenplaatje compleet te krijgen zet de initiatiefgroep zich in. Zij hebben een aantal fondsen en ondernemers aangeschreven. Ook vragen zij de hulp van de inwoners. Via de website vriendenparkdemeet.nl kan een donatie worden gedaan.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button