112

Vader en dochter opgepakt na poging te reizen als ’11-jarige’

Advertentie:

Den Helder – Een 17-jarig meisje was van mening dat zij nog wel met een railrunner in de trein kon reizen, hoewel dit officieel mag tot en met 11 jaar. Bij de medewerkers van de spoorwegen gaf zij aan dat zij echt 11 was. Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen en dat eindigde met de arrestatie van vader en dochter.

Het meisje oogde veel ouder, wilde zich niet legitimeren en gaf uiteindelijk een valse naam en leeftijd op. Ondertussen had zij telefonisch contact met haar vader, die haar adviseerde om weg te lopen… De politie assisteerde de medewerkers van de NS en hebben de dame aangehouden. Terwijl agenten haar in het dienstvoertuig plaatste, kwam haar vader er aan en probeerde zijn dochter te bevrijden en belemmerde de agenten hun werk te doen. Dit liep zo op dat vader middels pepperspray onder controle moest worden gebracht.

Zowel vader als dochter zijn uiteindelijk door de politie meegenomen. Zij krijgt proces-verbaal voor onder meer het opgeven van een valse naam en vader wordt gehoord voor het belemmeren van de politie. Zelfs met haar inmiddels tevoorschijn gekomen identiteitskaart bleef zij volhouden 11 te zijn…

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

4 reacties

    1. Waarom? Het is hun bewuste keuze om goedkoop denken te kunnen reizen. Dit is gewoon de boel besodemieteren. Of het nu groot of kleinschalig is, aanpakken die handel.

      1. De politie wordt weg bezuinigd terwijl ons land verder en verder naar de afgrond glijdt; maar tegen dit soort “burgerlijke ongehoorzaamheid” moet met man en macht opgetreden worden?

        1. het land is toch niet meer te redden dus maakt zelfs de politie zich niet meer druk ……

Wellicht ook interessant

Back to top button