Vader en dochter opgepakt na poging te reizen als ’11-jarige’

Den Helder – Een 17-jarig meisje was van mening dat zij nog wel met een railrunner in de trein kon reizen, hoewel dit officieel mag tot en met 11 jaar. Bij de medewerkers van de spoorwegen gaf zij aan dat zij echt 11 was. Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen en dat eindigde met de arrestatie van vader en dochter.

Het meisje oogde veel ouder, wilde zich niet legitimeren en gaf uiteindelijk een valse naam en leeftijd op. Ondertussen had zij telefonisch contact met haar vader, die haar adviseerde om weg te lopen… De politie assisteerde de medewerkers van de NS en hebben de dame aangehouden. Terwijl agenten haar in het dienstvoertuig plaatste, kwam haar vader er aan en probeerde zijn dochter te bevrijden en belemmerde de agenten hun werk te doen. Dit liep zo op dat vader middels pepperspray onder controle moest worden gebracht.

Zowel vader als dochter zijn uiteindelijk door de politie meegenomen. Zij krijgt proces-verbaal voor onder meer het opgeven van een valse naam en vader wordt gehoord voor het belemmeren van de politie. Zelfs met haar inmiddels tevoorschijn gekomen identiteitskaart bleef zij volhouden 11 te zijn…

Mobiele versie afsluiten