Cultuur/Natuur

‘Donkere’ expositie in de Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – Wat gebeurt er als het echt donker is? Ontdek het vanaf 1 november in de nieuwe foto-expositie “Donkerte van de wadden” bij De Helderse Vallei.

Nederland is één van de lichtste landen ter wereld. Lantaarnpalen, reclameborden, spotlights op monumenten, oplichtende telefoontjes en koplampen. Het zijn nog maar een paar voorbeelden van verlichting. Licht is belangrijk. Goede verlichting zorgt voor een veilig gevoel in het donker of een veilige rit naar huis, maar niet alle verlichting is nodig.

Als verlichting schadelijk is voor de natuur dan wordt dit lichtvervuiling genoemd. De Waddenzee en het gebied er direct omheen is nog echt donker. De natuur heeft de donkere nacht nodig. Wat gebeurt er als het echt donker is? Ontdek het in de nieuwe expositie “Donkerte van de wadden” bij De Helderse Vallei.

Bezoeken
Deze expositie is te bezoeken in het Duurzaamheidscentrum, de Helderse Vallei 9-11. De toegang is gratis en op alle dagen geopend van 10:00 tot 16:30 uur behalve op maandag.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button