Cultuur/Natuur

Groene klussen voor iedereen tijdens de Natuurwerkdagen van Landschap Noord-Holland

Julianadorp – Wie groene vingers heeft of wenst te ontdekken of die aanwezig zijn, die is op vrijdag 4 en zaterdag 5 november meer dan welkom bij Landschap Noord-Holland. Tijdens deze twee dagen vinden speciale ‘natuurwerkdagen’ plaats. In onze regio worden die gehouden in Callantsoog en Julianadorp.

Wie zich voor een van beide dagen aanmeldt, maakt kennis met de natuur op het grootste vrijwilligersevenement in het groen. Landschap Noord-Holland organiseert de Natuurwerkdag inmiddels al twintig jaar. Dit jaar staan alle klussen in het teken van biodiversiteit. De werkzaamheden zijn gericht op het onderhouden en herstellen van de natuur. “Dit draagt bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen”, aldus Landschap Noord-Holland.

Iedereen kan meedoen
Bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie vragen kunnen worden gesteld. Ook zonder ervaring is het mogelijk mee te doen aan de Natuurwerkdag. Het is een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je in te zetten voor een stukje natuur in de buurt.

Er zijn zoals gemeld vele verschillende klussen tijdens deze dagen. Help bijvoorbeeld mee met het weghalen van jonge boompjes en struiken bij het Zwanenwater in Callantsoog of help maaien bij de Duinroosvallei in Julianadorp.

Aanmelden kan op www.natuurwerkdag.nl. Hier is ook meer informatie te vinden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button