Den HelderVideo

Video: Hoe staat het met het eerbetoon voor de Helderse visserij?

Advertentie:

Den Helder – De plannen voor een eerbetoon aan de Helderse visserij liggen al enige tijd op tafel. Twee grote, kenmerkende delen van de boomkorkotter HD4 gaan hiervoor worden gebruikt.

In een brief aan de Helderse Gemeenteraad liet het college van B&W vorige week weten dat zij contact hebben gehad met de eigenaar van de twee delen, en dat die heeft aangegeven dat “op dit moment de veranderingen te actueel zijn en dat daarbij geen ruimte is voor het plaatsen en ontwikkelen van een gedenkteken”.

Het Helders Museum, eigenaar van de twee delen en initiatiefnemer van het project, weet echter van helemaal niets. De gemeente heeft voorafgaand aan de brief geen contact gehad met het museum. Volgens Jeroen Bodewus, voorzitter van Stichting Afgestoft dat het museum in beheer heeft, zijn er ook geen nieuwe ontwikkelingen die ten grondslag aan deze brief liggen. “Het project bevindt zich momenteel nog in de ontwerpfase. Die fase heeft enigszins vertraging opgelopen, maar het oorspronkelijke plan voor een gedenkteken in 2024 staat nog steeds en is haalbaar”, aldus Bodewus.

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Wellicht ook interessant

Back to top button