Den HelderZakelijk

Lekkerste speculaas met amandelen komt uit Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De lekkerste speculaas met amandelen die in de hele provincie Noord-Holland te vinden is, komt uit Den Helder. Dat blijkt uit het resultaat van de landelijke vakwedstrijd voor ambachtelijke bakkers, waar de speculaasjes van Dunselman zijn uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Noord-Holland.

De Helderse bakker, met zes winkels in Den Helder, Julianadorp en Hippolytushoef, is uiteraard erg blij met het resultaat. De jury van de vakwedstrijd was lovend over de smaak, het aroma, de ‘eeteigenschappen’ en het uiterlijk van de speculaas. Met duidelijke trots en een grote glimlach werd de prijs door Peter Dunselman Sr. en banketbakkers Renzo en Michel in ontvangst genomen.

SpeculaasLekkerste speculaas met amandelen komt uit Den Helder
Tijdens de wedstrijd, die vorige week plaatsvond, werden in totaal 284 pakjes speculaas gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar in de categorie├źn gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De speculaas met amandelen kreeg met een 8,1 het hoogste cijfer van Noord-Holland en is daarmee de beste van de provincie. De landelijke winnaar werd beoordeeld met een 8,13. Net als in 2017 behoort Dunselman wederom tot de beste speculaas bakkers van Nederland.

Sinds begin dit jaar is Barry Dunselman samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkels en dus ook voor speculaas producten die ter keuring werden aangeboden. “Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Hoe een consumentenpanel oordeelt is veel spannender en eigenlijk nog belangrijker”, vertelt Barry. “Het niveau lag dit jaar beduidend hoger dan voorgaande jaren en we zijn dan ook heel trots op het winnen van deze prijs.”

Open Huis
Wie de kampioenbakkers wel eens live aan het werk wil zien moet 5 november in de agenda zetten, want dan vindt na drie jaar afwezigheid weer het Dunselman Open Huis plaats. Tussen 11:00 en 16:00 uur staan de deuren van de bakkerij aan de Bedrijfsweg 15G in Den Helder voor iedereen open. Het wordt een dag vol proeven, genieten en beleven.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button