JeugdKop van Noord-HollandVideo

Team Sportservice organiseert computerspelletjes, maar dan in het echt (video)

Advertentie:

Hippolytushoef – Het is herfstvakantie, maar dat betekent niet dat de jeugd hoeft te niksen. Team Sportservice heeft op verschillende plekken in de Noordkop een sportactiviteit georganiseerd. Een variant op apenkooien, gebaseerd op het computerspelletje Fall Guys. Op woensdag stond de stormbaan opgesteld in Hippolytushoef.

Geen apenkooien, boer en de zeven kwajongens of trefbal, maar een computerspelletje ‘in het echt’ dus. “We willen kinderen meer in beweging krijgen, maar wel op een manier die op de belevingswereld van het kind aansluit”, legt buurtsportcoach Kelly Walgien de keuze voor Fall Guys uit. Het is voor kinderen aanlokkelijk om te gamen, maar Kelly en haar collega’s proberen die aantrekkingskracht om te zetten zodat de kinderen in beweging komen. Deze aanpak heeft succes, want alle groepen voor de basisschoolleeftijden zitten vol. Het verbeterpunt: de groep voor het voortgezet onderwijs blijkt lastig te bereiken.

De kinderen zijn blij dat ze in de vakantie lekker kunnen bewegen. “Ik vind het wel leuk, lekker buiten en soms ook binnen. Je bent goed in beweging”, vertelt Julian. “Ik vind het wel leuk dat ik dit kan doen, anders zit ik op de bank te gamen”, zegt Dirk. “Het is in het echt veel leuker”, zegt Stan, die het spel eerder al op de iPad had gespeeld, “lekker bewegen, alles uitproberen.”

Alleen maar positief dus, hoewel: niet alles was leuk. “Er waren heel veel mensen aan het valsspelen”, zegt Dirk. Hij heeft echter een goede manier om ermee om te gaan: “gewoon doorgaan, het is maar een spel.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button