Sport

Den Helder Suns niet opgewassen tegen verdedigend Donar

Den Helder – De basketballende heren van de Den Helder Suns hebben zondagmiddag geen vuist kunnen maken tegen Donar, de bezoekende ploeg uit Groningen. In een redelijk gevulde sporthal Sportlaan werd een afgetekende overwinning genoteerd voor de Groningers: 51-82.

Het eerste kwart bestond louter uit driepunters (5) voor de Suns. Twee van Boyd van de Vuurst de Vries en Tom Koopman en een namens captain Nick Thran. Donar eindigde met 19 en nam daarmee een kleine voorsprong na tien minuten. Ook in het tweede kwart kon de Helderse ploeg maar moeizaam door de verdediging heen. De eerste “inside” score pas na 11 minuten basketballen. Nick Thran tekende voor 17-22. Hierna bleef het scorend lang stil aan de kant van de Suns. Pas twee-en-een-halve minuut voor rust was het Matthijs Verhallen die met twee vrije worpen de stand op 19-41 zette. De Groningers hadden er een 0-19 run opzitten. De game break werd bereikt bij 21-45.

Na rust leek coach Daniel Nelson zijn mannen beter op het spoort te hebben gezet. Het derde kwart werd zelfs winnend afgesloten: (21-16) – stand 42-61. De euforie was echter van korte duur, want Donar trok de teugels weer aan en in het vierde en laatste kwart kwamen de Suns niet verder dan negen punten. Aan de hand van John Meeks trokken de Groningers de overwinning met gemak naar zich toe: 51-82.

De Den Helder Suns kunnen andermaal hun wonden likken en zich opmaken voor een serie van drie uitwedstrijden. De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt plaats op zaterdag 18 november tegen Heroes Den Bosch.