Den HelderMaritiem

Zij-instromende jongeren aan het werk in de binnenvaart

Advertentie:

Den Helder – Met succes is een eerste groep van vijf zij-instromers voorbereid op een nieuwe baan in de binnenvaart. De groep werd opgeleid door het maritiem opleidingsinstituut VMC. De vijf jonge deelnemers kregen drie dagen lang enkele intensieve trainingen in het kader van basisveiligheid. Dankzij de opleiding hebben ze een baan gevonden bij tankerredrij Interstream Barging.

De door het CBR gecertificeerde training bestond uit de onderdelen brandbestrijding en preventie, man overboord oefeningen en EHBO. Als extra stond ook basiskennis binnenvaart op het programma. Voor de Verenigde Maritieme Compagnons (VMC) is dit de eerste officiële basis veiligheidstraining die door het instituut in Den Helder is gegeven.

Oprichter Robert Laagland Winder: “Ons opleidingsinstituut houdt zich vooral bezig met jongeren die nog geen baan hebben en jongeren die hun opleiding niet hebben afgerond. Wij bereiden hen op praktische wijze voor op een goede baan in de binnenvaart. Wij werken daarbij samen met diverse rederijen, waaronder Interstream Barging die de vijf geslaagden nu een baan aanbiedt.”

VMC beschikt in Den Helder over eigen trainingsfaciliteiten en ervaren instructeurs. Laagland Winder heeft zelf een rijke ervaring met werk in de binnenvaart. Op dit moment wordt gewerkt aan de ombouw van een spits tot opleidingsvaartuig.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button