Cultuur/Natuur

Roofvogels kijken op het Balgzand

Advertentie:

Er zijn in de winterperiode veel vogels te zien op het Balgzand. Landschap Noord-Holland neemt belangstellenden weer mee naar dit boeiende, vogelrijke gebied aan het wad tijdens een excursie op zaterdag 7 december van 13.30 tot 15.30 uur.

Er overwinteren hier verschillende soorten steltlopers en eenden maar ook een aantal slechtvalken. Deze krachtige jager kan met snelheden van wel tweehonderd kilometer per uur zijn prooi aanvallen. Komt de slechtvalk voorbij, dan zaait hij paniek en vliegen de vele vogels tegelijkertijd op.

In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. De wandeling, of fietstocht, heen en terug is bijna vijf kilometer. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Een gids begeleidt de excursie en heeft ook een telescoop bij zich.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Ter plekke aansluiten kan ook. Zorg voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.

Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Kosten € 7,00 en donateurs Landschap Noord-Holland € 4,00.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button