Cultuur/Natuur

Roofvogels kijken op het Balgzand

Er zijn in de winterperiode veel vogels te zien op het Balgzand. Landschap Noord-Holland neemt belangstellenden weer mee naar dit boeiende, vogelrijke gebied aan het wad tijdens een excursie op zaterdag 7 december van 13.30 tot 15.30 uur.

Er overwinteren hier verschillende soorten steltlopers en eenden maar ook een aantal slechtvalken. Deze krachtige jager kan met snelheden van wel tweehonderd kilometer per uur zijn prooi aanvallen. Komt de slechtvalk voorbij, dan zaait hij paniek en vliegen de vele vogels tegelijkertijd op.

In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. De wandeling, of fietstocht, heen en terug is bijna vijf kilometer. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Een gids begeleidt de excursie en heeft ook een telescoop bij zich.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Ter plekke aansluiten kan ook. Zorg voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.

Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Kosten € 7,00 en donateurs Landschap Noord-Holland € 4,00.

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close