Cultuur/NatuurHollands KroonJeugd

Kinderen planten Tiny Forest in Middenmeer

Advertentie:

Hollands Kroon – De groepen vijf en zes van de scholen De Peppel, Titus Brandsma en De Wegwijzer planten 24 november het Tiny Forest “Het Pienterbos” bij het Pienterpad in Middenmeer. Dit is het tweede Tiny Forest in de gemeente Hollands Kroon.

De hovenier is reeds begonnen met de aanleg van een natuurlijk speelterrein rondom de locatie en zorgt dat op 24 november alles gereed is voor de aanplant van het Tiny Forest. Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid organiseert samen met de scholen en de gemeente de plantdag. Deze zal in bescheiden vorm plaatsvinden in verband met de Coronamaatregelen. In groepjes van twee welke afstand houden van elkaar en altijd op 1,5 meter afstand.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Zeshonderd boompjes
Op de plantdag wordt het gehele Tiny Forest aangelegd. Aan het einde van de dag zijn ongeveer zeshonderd boompjes geplant. Ruim zeventig kinderen helpen, verspreid over de hele dag, met het planten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button