Hollands KroonPolitiek

Leever: afscheid van Senioren Hollands Kroon doet pijn

Hollands Kroon – Raadslid Jeff Leever heeft donderdag een verklaring afgegeven over de recente breuk met de fractie van Senioren Hollands Kroon. “Het doet pijn om als fractielid en medeoprichter, afscheid te nemen van Senioren Hollands Kroon”, zo laat Leever weten. “De inzet en samenwerking met de fractie en coalitie is de afgelopen jaren tot enkele mooie ontwikkelingen gekomen, maar afgelopen weekend helaas abrupt geëindigd door een principiële kwestie: De scheiding tussen bestuur en raad: dualisme.”

“In het komen tot vragen over de aanpak van ‘lopende initiatieven’, het staken van het gebiedsplan en de afwikkeling van de motie van afgelopen april voor ruimtelijke kwaliteit bij inpassing van datacenters, is afstemming gezocht met de fractie. Daarop zijn de (beperkte) opmerkingen verwerkt en de vragen aan de griffie verstuurd. De druk die daarna vanuit de bestuurder en fractie werd uitgeoefend onder dreiging van een mogelijke breuk met de coalitie, heeft geleid tot het intrekken van de vragen. Dezelfde vragen zijn alsnog ingediend door de fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon.”

“Een zorgvuldige voorbereiding van besluitvorming, participatie en een vrije, controlerende rol voor raadsleden is essentieel voor het functioneren van een gezonde (gemeentelijke) democratie. Ik blijf mij vanuit die opvatting inzetten voor Hollands Kroon.”

Fractie Jeff Leever

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button