Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Meer WW’ers in de regio

Regio Noordkop – Het aantal inwoners in de regio met een WW-uitkering is afgelopen maand fors gestegen. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV. Opvallend, aangezien landelijk het aantal WW’ers onveranderd bleef.

Hun aantal groeide in Den Helder met 63 naar 777, een stijging van 8,8 procent. Schagen kende in oktober een stijging van 4,3 procent, op Texel was dit 8,5 procent en in Hollands Kroon 5,4 procent. Het landelijk gemiddelde lag in oktober op 0,0 procent (geen daling, geen stijging) en in Noord-Holland Noord met was de gemiddelde stijging 4,9 procent.

Een belangrijke oorzaak van de regionale stijging is het einde van het zomerseizoen, zo meldt het UWV. “Hoewel de horeca door coronamaatregelen niet volledig heeft kunnen draaien, heeft toch een aanzienlijk aantal horecabedrijven de activiteiten (deels) voort kunnen zetten. Nu het zomerseizoen ten einde is, neemt de werkgelegenheid af. Dat effect wordt dit jaar versterkt door de gedeeltelijke lockdown. De horeca is vanaf medio oktober voor een groot deel gesloten. Hierdoor zijn vooral oproepkrachten en mensen met een tijdelijk contract hun baan kwijtgeraakt.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button